Excite

Facebook In Memoriam

Het internet neemt een steeds groter aandeel in ons leven in en dat heeft soms bizarre consequenties. Facebook heeft besloten de functionaliteit van zijn sociale netwerk uit te breiden met een "In Memoriam"-functie. Juist ja, voor leden die jammer genoeg overlijden.

Vanaf nu kunnen vrienden of contacten bij een overlijden van een andere facebookhouder een online formulier opvragen. Vervolgens wordt het profiel niet afgesloten, maar wordt er een soort rouwregister geopend. Dat is dan wel enkel zichtbaar voor mensen die tot het netwerk behoren. Ook wordt de functie om de status te updaten gedeactiveerd en wordt deze persoon niet meer als nieuwe vriend voorgesteld.

Conclusie? Het leven op internet is voor de Westerse wereld even belangrijk aan het worden als het echte leven. In plaats van de postbode, die een overlijdensbericht rondbrengt en een postkantoor dat netjes de poststukken met de reden van retour terugstuurt, kan je ook dit soort dingen vanaf nu online doen. Uiteraard onder het motto vooruitgang.

Afbeelding: facebook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020