Excite

Facebook komt met nieuwe "Facebook Lite"-variant

Het gaat Facebook voor de wind en iedereen mag het weten. Onlangs kochten ze Friendfeed. Vervolgens startten ze een project waardoor het mogelijk werd in real-time op facebook te zoeken. En nu is het de beurt aan "Facebook Lite". De bedoeling is dat er een speciale versie van Facebook komt, eentje die veel lichter is en als een soort stroom van berichtjes werkt à la Twitter.

Voor deze nieuwe versie van Facebook werden er een aantal beta-testers gekozen. Als je bij die groep hoort, verschijnt er een bericht daarover op je startpagina als je inlogt. Meld je je aan voor de beta, dan zie je een heel simpele versie van Facebook met enkel kleine berichtjes. Een soort kruising tussen Twitter en Facebook, dus. De populaire website Mashable kwam met de eerste screenshots. Die beelden doen ons besluiten dat Facebook Lite niet direct is afgeleid van Friendfeed.

Of de "aanslag op Twitter" kans heeft ook inderdaad te slagen, is nog af te wachten. Het is in elk geval een serieuze bedreiging, aangezien al zoveel mensen een account op Facebook hebben. We houden jullie op de hoogte!

Afbeelding: Flickr, gebruiker JakeCaptive

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020