Excite

Facebook koopt Nederlands softwareconcern

Facebook heeft vrijdag een Nederlands internetbedrijf opgekocht. De Amerikanen nemen de opkomende softwareontwikkelaar Sofa over, zo meldt dit bedrijf op zijn website.

Sofa werd opgericht in 2006 en liet de afgelopen jaren flink van zich horen op de softwaremarkt. Zo ontwikkelde het bedrijf onder meer de apps Kaleidoscope en Versions. Met name Kaleidoscope, waarmee je verschillende versies van grafische bestanden kunt vergelijken, werd een groot succes.

Facebook lijkt Sofa te kopen om de creatieve werknemers van dit bedrijf onder zijn hoede te krijgen. De ontwikkelde diensten van Sofa zijn van minder belang voor het Amerikaanse concern. De medewerkers van Sofa verhuizen in de komende weken naar Palo Alto, het centrum van Silicon Valley in de Amerikaanse staat Californië. In de laatste jaren is een trend zichtbaar waarbij internetbedrijven bij overnames het personeel en daarmee de kennis en creativiteit inlijven.

"We zijn onder de indruk van het werk van Sofa, van hun Mac- en websoftware en van hun interfaces," zegt Facebook design-directeur Kate Aronowitz.

Overigens blijven de eerder genoemde apps van Sofa gewoon werken. Deze programma's zijn geen onderdeel van de overname door Facebook.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021