Excite

Facebook koopt NextStop voor talent

Facebook heeft donderdag NextStop aangekocht, een website die aanbevelingen op het gebied van reizen geeft. Voor veel mensen is het echter nog niet duidelijk waarom Facebook precies heeft besloten om deze dienst aan te kopen. Het lijkt er echter op dat het niet gaat om de dienst zelf, maar om een aantal van de werknemers van het bedrijf.

Zo lijkt Facebook op dit moment een missie te hebben om zoveel mogelijk slimme mensen binnen te krijgen, voor zo weinig mogelijk geld. Veel bedrijven zouden dit kunnen doen door sollicitatiegesprekken te houden, maar Facebook verkeert in de luxe positie dat ze gewoon complete bedrijven op kan kopen mét de werknemers die zij graag in dienst zouden willen hebben.

Twee van de oprichters van NextStop zijn Carl Sjogreen en Adrian Graham. Beiden hebben bij Google gewerkt en hebben inmiddels behoorlijk indrukwekkende cv’s. Zij, en in ieder geval nog één voormalige werknemer van Google, zullen de overstap maken naar Facebook. Wat ze precies gaan doen is nog niet duidelijk; daar wil niemand een reactie op geven. Waarschijnlijk heeft het te maken met evenementen, maar het zou ook een link kunnen hebben met Facebook Questions, dat de nieuwste grote klapper van Facebook moet zijn.

Facebook is inmiddels al een paar jaar bezig met haar aankopen en wist eerder al de hand te leggen op FriendFeed en Parakey. In beide gevallen werd er eigenlijk niets gedaan met het product zelf, maar werd het team achter het product gebruikt om in te zetten voor Facebook zelf.

Afbeelding: Flickr account luc legay

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020