Excite

Facebook niet meer populair

De populariteit van Facebook is tanende. Het sociale medium verliest maandelijks miljoenen gebruikers, met name in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Alternatieve platforms worden steeds populairder onder mensen die op zoek zijn naar 'meer' dan alleen in contact blijven met vrienden. En op die extraatjes die een sociaal medium kan bieden, schiet Facebook tekort. Daardoor verliest Facebook iedere maand een groot deel van zijn commerciële waarde.

Facebook is verveling

Het lijkt erop alsof de verveling rondom Facebook is toegeslaan. Facebook heeft moeite om jongeren vast te houden die op zoek zijn naar een 'playground'. Daarvoor biedt Facebook op dit moment te weinig mogelijkheden. Social media-expert Ian Maude legt uit: "Mensen willen graag iets nieuws proberen. De kans dat het met Facebook dezelfde kans op zal gaan als met MySpace is klein, maar die kans bestaat wel."

Facebook voor mobiel

Daarnaast is Facebook een medium ontwikkeld voor de computer. Veel mensen gebruiken Facebook op hun mobiel, maar het gebruiksgemak is daar nog onvoldoende. "Mensen willen snelle en makkelijk te gebruiken diensten die beter inspelen op de behoefte om beter om te gaan met privacy," vertelt futuroloog Maurits Kreiveld.

Instagram

Een goed voorbeeld van een nieuw medium is Instagram. Jongeren weten de fotowebsite massaal te vinden. Facebook speelde slim in op de populariteit van Instagram door het bedrijf over te nemen, maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat concurrenten alweer op de loer liggen. De markt lijkt zich nu te gaan richten op tablets en smartphones. Facebook is gewaarschuwd...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020