Excite

Facebook organiseerde campagne tegen Google

Facebook zou een geheime campagne hebben gevoerd tegen Google. Het bedrijf zou in het geheim een pr-bureau hebben ingeschakeld dat de opdracht kreeg om negatieve verhalen over Google de wereld in te brengen. Het verhaal kwam aan het licht toen een blogger het verhaal weigerde en de e-mails die hij van het pr-bureau had gekregen publiceerde.

Kort daarna publiceerde USA Today een verhaal over het pr-bureau dat een campagne was gestart tegen Google, in opdracht van een anonieme cliënt. Het pr-bureau had kranten benaderd, maar ook bloggers. Ze hadden hen links en materiaal gestuurd dat verder uitgediept kon worden, waaruit zou blijken dat Google de privacy van haar gebruikers niet erg serieus nam.

Hoe Facebook tot deze – relatief stomme – zet kon komen, is een raadsel; de kans dat iemand het bedrog aan de kaak zou stellen, was immers enorm groot. Bovendien laat het bedrijf nu zien dat het bang is voor Google, terwijl Facebook eerder altijd de indruk wekte helemaal nergens bang voor te zijn.

Google mag dan bezig zijn met activiteiten die wel erg dicht bij de grens van wat kan en mag komen, maar daar is helemaal geen aandacht meer voor nu blijkt dat Facebook betrapt is bij het plannen van een dergelijke campagne. De volgende keer dat Facebook iets dergelijks overweegt, is het waarschijnlijk handiger om openlijk de strijd aan te gaan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker marcopako

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020