Excite

Facebook pakt privacy settings aan

Sommige mensen vinden Google een eng bedrijf, maar ook Facebook kan er wat van. Het social media-bedrijf krijgt al langere tijd kritiek op haar privacybeleid. Facebook lijkt geluisterd te hebben, want het heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de opties voor privacy.

De settings zijn nu een stuk prominenter aanwezig in de opties en gebruikers krijgen betere controle over de zichtbaarheid van de content die ze op hun profiel zetten. Vanaf nu krijg je iedere keer dat je een foto plaatst de vraag voorgeschoteld of deze voor iedereen beschikbaar moet zijn of alleen voor je vrienden.

Ook wordt de mogelijkheid toegevoegd om de privacy settings achteraf te wijzigen. Heb je bepaalde berichten de wereld ingestuurd die je bij nader inzien niet met iedereen wilt delen, dan kon je deze voorheen alleen maar wissen. Met de nieuwe opties kun je ze nu ook zo beschermen, dat alleen je vriendenkring toegang heeft. Dit geldt ook voor oudere berichten.

Ook het taggen wordt aangepakt. Zo mag je voortaan zelf bepalen of een foto waarop je voorkomt ook op jouw profiel terechtkomt. Verder is het vanaf nu mogelijk om degene die jou getagd heeft te vragen om de tag of zelfs de gehele foto te verwijderen.

Controleren waar iemand is, wordt ook lastiger. Als je een update op Facebook zette, terwijl je Facebook Places aan had staan, kwam daar automatisch je locatie bij te staan. Vanaf nu zullen die gegevens alleen nog maar handmatig toe te voegen zijn.

Deze wijzigingen zullen in de komende paar dagen worden doorgevoerd. Overigens geldt dit enkel voor de ‘gewone’ internetpagina. De mobiele apps zullen pas later worden aangepast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020