Excite

Facebook past timeline aan

Facebook is begonnen met het vernieuwen van de Timeline op de profielpagina’s van gebruikers. De veranderingen werden in Nieuw-Zeeland opgemerkt. De website The Next Web ontdekte de aanpassingen die tot nu toe alleen door Nieuw-Zeelanders te zien zijn.

Indeling kolommen Timeline

In screenshots van de nieuwe vormgeving is te zien dat de linkerkolom van de Timeline breder is geworden. Hier staan onder meer berichten die vrienden hebben gepost. In de rechterkolom zijn de boxen met ‘vrienden’, ‘foto’s,’ ‘kaarten’ en ‘vind ik leuks’ verdwenen. Daarvoor in de plaats is er een extra drop-down menu met de naam ‘more’ waar deze functies terug zijn te vinden.

Communicatie benadrukken

De rechterkolom biedt ruimte aan de recente activiteit en een overzicht van vrienden. Daaronder verschijnt andere activiteit op het sociale netwerk, zoals foto's en status-updates. Het lijkt erop dat Facebook met het nieuwe design de communicatie tussen vrienden meer wil benadrukken.

Relatiestatus Facebook

Opvallend is dat de relatiestatus niet meer bovenaan de Timeline staat. Hiervoor moet worden doorgeklikt naar een uitgebreider profiel van de gebruiker. Het is onduidelijk op Facebook hiermee inspeelt op privacywensen van veel gebruikers.

Vooruitgang

Volgens The Next Web is de nieuwe vormgeving een vooruitgang op de oude Timeline. Het is vooral duidelijker en gemakkelijker te navigeren. Voorheen verschenen berichten zowel links als rechts van het Facebookprofiel, waardoor gebruikers soms berichten van vrienden misten of erover heen lazen. Een nadeel is volgens de website de ‘lege’ ruimte aan de rechterkant van de Timeline, omdat er informatie is weggehaald. Hierdoor zou je meer moeten scrollen.

Nieuw-Zeeland

In oktober werd bekend dat Facebook op zeer kleine schaal tests aan het doen was met de nieuwe Timeline-vormgeving van de profielpagina. Dat alle Facebookleden in Nieuw-Zeeland het nieuwe design nu gebruiken, is een teken dat de nieuwe Timeline uitgerold zal worden voor alle Facebook-gebruikers. Nieuw-Zeelanders zijn bij recente updates aan Facebook altijd de eersten geweest die deze te zien kregen. Bekijk hier het artikel van The Next Web met screenshots van de nieuwe Timeline-vormgeving op Facebook.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020