Excite

Facebook presenteert locatiedienst in Nederland

De locatiedienst Places van Facebook is al even in Nederland beschikbaar, maar nu wordt deze dienst ook officieel gepresenteerd. Alle Nederlandse gebruikers zouden nu in staat moeten zijn om gebruik te maken van Places, zo meldde Facebook donderdag.

Places kan gebruikt worden om in te checken op het werk, op school of bijvoorbeeld in een restaurant. Vrienden kunnen dan zien waar de gebruikers zich op dat moment bevinden. Het is niet voor het eerst dat een dergelijke dienst beschikbaar wordt; Foursquare is vergelijkbaar en draait al enige tijd in Nederland.

In de Verenigde Staten was Places al even beschikbaar en ook veel Nederlandse gebruikers konden de applicatie in de afgelopen weken zien. De dienst is door Facebook zo ingesteld, dat gevoelige informatie echt alleen door vrienden kan worden bekeken. Het bedrijf hoopt hiermee kritiek op het gebied van privacy te kunnen voorkomen.

Wie gebruik wil maken van Places hoeft niet alle locaties meer zelf in te voeren; voor de applicatie is de database van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) toegevoegd, waardoor er direct 13.000 locaties en bezienswaardigheden beschikbaar zijn. Hier kun je direct inchecken als je wilt.

Elke update die je via Places invoert wordt zichtbaar in je profiel. Ook kun je Places gebruiken om contact te leggen met je vrienden of om aanbiedingen bij jou in de buurt te vinden.

Afbeelding: Flickr account boltron-

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020