Excite

Facebook updates tonen relatietrends

Wie wil weten wanneer zijn of haar relatie de meeste kans maakt verbroken te worden, kan gebruik maken van de grafiek van David McCandless. Aan de hand van statusupdates op Facebook wist hij een grafiek samen te stellen die weergeeft wanneer de meeste mensen hun relatie verbreken.

Met 10.000 statusupdates kwam hij tot de conclusie dat twee weken voor de kerst én Spring Break de belangrijkste breekpunten zijn voor een relatie. Ook de zomervakantie doet het goed. Dat het uitmaken van een relatie samenvalt met nieuwe voornemens, blijkt ook duidelijk: maandagen zijn veelal de dagen waarop relaties sneuvelen. Nu kan dat ook aan het weekend liggen; de statusupdates worden dan misschien pas maandag doorgevoerd.

Sommige uitmaakdagen zijn opvallend: neem bijvoorbeeld Valentijnsdag. Na Valentijnsdag neemt het aantal beëindigde relaties alleen maar toe. Dit kan er op wijzen dat een teleurstelling op Valentijnsdag ook het begin kan zijn van een dalende lijn in de relatie.

McCandless introduceerde zijn bijzondere grafiek tijdens een TED talk in Augustus. Hij liet daarnaast ook een aantal andere grafieken zien, waaronder een waaruit blijkt hoeveel landen uitgeven aan ontwikkelingshulp.

Afbeelding: David McCandless

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020