Excite

Facebook verwijderen of deactiveren

Facebook is een fantastische manier om in contact te blijven met je vrienden en familie, maar helaas gaat Facebook snel verslavend werken. Al snel zit je dagen achter elkaar berichtjes te sturen en te chatten met vrienden. De oplossing is Facebook te verwijderen. Dat kan tijdelijk door deactiveren, maar ook permanent.

Waarom Facebook deactiveren?

Het deactiveren van je Facebook account kan handig zijn als je een tijdje geen gebruik wilt maken van je Facebook. Denk bijvoorbeeld aan drukke periodes op je werk, maar ook studenten met tentamenstress kennen het deactiveren van Facebook maar al te goed. Deactiveren zorgt ervoor dat je verdwijnt uit Google zoekresultaten. Ook komt je profielnaam niet meer terug in de zoekresultaten op Facebook. Je zult ook verdwijnen uit de vriendenlijst van je Facebookvrienden.

Facebook deactiveren

Je Facebook profiel deactiveren doe je door rechts boven in het menu 'account instellingen' te klikken. Ga dan door naar 'beveiliging'. Onderaan zie je 'account deactiveren' staan. Je krijgt vervolgens een afscheidspagina om je over te halen toch een actief Facebook profiel te houden. Onderaan kun je de deactivatie bevestigen. Je gedeactiveerde Facebook profiel kun je weer activeren door in te loggen.

Facebook verwijderen

Facebook verwijderen kan alleen via de speciale link: https://www.facebook.com/help/delete_account. Als je daarop klikt, zul je enkel nog een bevestiging moeten geven dat je echt van je Facebook af wilt. Je moet nog een keer je wachtwoord invoeren ter beveiliging. Je Facebookprofiel blijft vervolgens nog 14 dagen gedeactiveerd. Dat houdt in dat je weer kunt inloggen en je profiel weer actief is.

Facebook verwijderen mislukt

Doordat Facebook je profiel de eerste twee weken nog gedeactiveerd houdt, is voor veel mensen Facebook verwijderen een lang proces. Pas dus goed op dat je niet per ongeluk op een 'like' of 'vind ik leuk' knop drukt ergens op een website, want dan wordt je profiel door Facebook weer geactiveerd. Ook inloggen om te kijken of het verwijderen van je Facebook account is gelukt is geen goed idee. Je profiel wordt dan automatisch weer geactiveerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017