Excite

Facebook verwijdert Intifada-pagina

Facebook heeft, ondanks eerdere beloften het niet te doen, een omstreden Intifada-pagina verwijderd. De Facebookpagina, die opriep tot een nieuwe volksopstand tegen Israël, had ruim 350.000 fans.

De pagina riep mensen op om op 15 mei in opstand te komen tegen de staat Israël, om zo Palestina te bevrijden. Maandag nog gaf het sociale netwerk nog aan dat het de pagina niet zou verwijderen, omdat het onder het recht op vrijheid van meningsuiting viel. De pagina zelf riep niet op tot geweld. Wel had Facebook individuele uitlatingen op de pagina verwijderd omdat deze dit wel deden, aldus de Israëlische krant The Jerusalem Post.

Op dinsdag kwam de site op haar eerdere uitlatingen terug en verwijderde de fanpagina alsnog, omdat deze overspoeld werd met dergelijke hatelijke berichten. Volgens een woordvoerder van Facebook was de pagina begonnen als vreedzame oproep, maar verwerd het al snel tot een forum voor het oproepen tot geweld, waaraan de oprichters van de fanpagina uiteindelijk ook mee begonnen te doen.

Hierop werd de website verwijderd. ‘We blijven erin geloven dat mensen zich op Facebook moeten kunnen uitlaten over hun mening, en normaal gesproken verwijderen we dit soort content dan ook niet,’ aldus een verklaring van Facebook.

Afbeelding: Flickr, gebruiker markopako

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020