Excite

Facebook wil af van anonimiteit

De laatste tijd krijgt Facebook steeds meer kritiek op het privacybeleid. Volgens velen zou de opkomst van sociale netwerken een einde maken aan onze privacy. En Facebook zelf lijkt daar niet wakker van te liggen, getuige de mening van topvrouw Randi Zuckerberg. Anonieme identiteiten op het internet zouden volgens haar moeten verdwijnen.

Zuckerberg, die inderdaad de zus is van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, stoort zich mateloos aan het gedrag van de gemiddelde internetter. ‘Ik vind dat er een einde moet komen aan die anonimiteit. Mensen verschuilen zich erachter en denken dat ze zomaar alles kunnen zeggen,’ zei ze tijdens een conferentie georganiseerd door het tijdschrift Marie Claire.

Zuckerberg, die de functie van marketingdirecteur bekleedt, sprak vooral over cyberpesten. Volgens haar zou het al een stuk moeilijker worden om dat te doen als men zich niet langer achter nicknames kan verschuilen. Zodra men met naam en toenaam bekend is, zal het cyberpesten daarom afnemen. Wel moest Zuckerberg toegeven dat het lastig is om een dergelijk beleid te handhaven.

Overigens is Zuckerberg niet de enige die kwaad ziet in de anonimiteit op het internet. Ook voormalig Google-CEO Eric Schmidt waarschuwde voor de gevaren die dit met zich meebrengt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019