Excite

Facebook wilde Twitter hebben

Volgens de Britse krant Financial Times heeft Facebook al in 2008 geprobeerd Twitter over te nemen. Tevergeefs. Twitter wees het bod van 500 miljoen dollar, ongeveer 375 miljoen euro, resoluut van de hand. Vreemd, want Twitter maakt tot op heden helemaal geen winst.

Nou is het ook niet zo dat de oprichters van Twitter bij een overname direct 375 miljoen euro op de bank zouden hebben. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, bood Twitter het bedrag in aandelen van zijn bedrijf. De oprichters van Twitter zouden dus aandeelhouder worden van het bedrijf dat naast Facebook ook hun website zou exploiteren.

Biz Stone, één van de oprichters van Twitter, vertelde in een interview met de Financial Times dat de website zelfstandig wilde blijven, en daarom de overname afwees. Door een financiële injectie van investeerders vorige maand wordt Twitter gewaard op 3,7 miljard dollar. Maar de website maakt zelf helemaal geen winst. In het voorjaar van 2009 is de site wel begonnen met het aanbieden van betaalde twitterberichten.

Ook Facebook verwelkomde onlangs nieuwe investeerders. De bedrijven Goldman Sachs en Digital Sky Technologies stopten Mark Zuckerberg samen 500 miljoen dollar toe. Met die nieuwe financiële injectie is de geschatte waarde van Facebook vele malen groter dan die van Twitter; ongeveer 50 miljard dollar.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mat Honan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020