Excite

Facebook-pagina Mark Zuckerberg gehackt

Je zou denken dat de grootste social network site ter wereld de beveiliging wel goed op orde heeft, maar dat getrainde hackers ook hier nog wel roet in het eten kunnen strooien, bleek deze week. Een hacker wist namelijk de Facebook-pagina van oprichter Mark Zuckerberg te kraken en liet hierop nogal een kritische boodschap achter.

De boodschap die de hacker achterliet was vooral ook een oproep: “Let the hacking begin: if Facebook needs money, instead of going to the banks, why doesn’t Facebook let iets users invest in Facebook in a social way? Why not transform Facebook into a ‘social business’ the way Nobel Prize winner Muhammad Yunus described it? What do you think? #hackercup2011”

Het lijkt er op dat de hacker verwijst naar de berichten met betrekking tot de waardering van Facebook op 50 miljard. Die berichten kwamen naar buiten na de investeringen van Goldman Sachs.

Hoewel de beheerders de bewuste pagina zo snel mogelijk offline hebben gehaald, waren er wel al ruim 1800 gebruikers die het bericht met de ‘Like’-knop gewaardeerd hadden. Facebook heeft nog niet gereageerd op het incident en ook is er nog niet bekend hoe de hacker door kon breken in het systeem van Facebook.

Afbeelding: Flickr account Andrew Feinberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020