Excite

Facebook’s eigen mail client komt eraan

Facebook heeft niet genoeg aan haar reputatie als grootste social media website. Het bedrijf wil het liefst ook enorm groot worden op het gebied van mail. Daarom wordt er al even gewerkt aan Project Titan, een eigen mail client. Intern wordt dit project al de ‘Gmail Killer’ genoemd. Waarschijnlijk zal het project maandag officieel gelanceerd worden.

In februari was er als sprake van Project Titan. Toen waren de berichten echter nog heel erg vaag en leek het vooral te gaan om geruchten. Inmiddels zijn de geruchten wat concreter geworden en volgens ingewijden zou Titan aanstaande maandag gelanceerd worden tijdens een speciaal evenement dat Facebook lanceert. Met deze client kunnen gebruikers dan allemaal een eigen @facebook.com adres krijgen.

Op zich is de introductie van maandag niet zo heel erg groot nieuws, want de berichten die Facebook voor haar evenement verstuurde, leken al te de suggestie te wekken dat de nieuwe introducties iets te maken hadden met de inbox van gebruikers.

De kans is groot dat Facebook haar mail client ook weer op allerlei manieren gaat gebruiken. Bijvoorbeeld een prioriteitensysteem, net als Google sinds kort heeft. Aan de hand van de vriendenlijsten waar Facebook de beschikking over heeft, wordt het makkelijker om te kijken welke berichten waarschijnlijk voorrang hebben. Bovendien kan het mailsysteem gebruikt worden om de functies van Facebook nog makkelijker te verspreiden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker West M

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020