Excite

Faxen, dat doe je gewoon online en gratis

Weet iemand hier misschien nog wat een fax is? Het is alweer een tijdje geleden dat een fax nog gezien werd als een serieus medium om documenten te versturen. Dat was nog van voor de inbelverbinding. Wij moesten googlen om er achter te komen wat faxen ook al weer was. Hoe dan ook, faxen gebeurt nog steeds tegenwoordig. Niet vaak, maar het komt voor. Net als hoepelen. In tegenstelling tot hoepelen is er voor faxen tegenwoordig ook een handig alternatief: internet. Combineer die twee en je kunt faxen versturen via internet. Handig! Wij geven je drie sites waarmee je dat kunt doen, gratis en online faxen versturen.

De eerste site is ScanR. Deze is extra speciaal cool, want ScanR zorgt er voor dat je gebruik kunt maken van je mobiele telefoon. Maak een foto van het document dat je wilt scannen en mail het via je smartphone naar een emailadres van ScanR. Via dat adres kun je het faxen als PDF-formaat. Hoe gaaf is dat! Het basispakket is gratis.

Gratis en online faxen kun je ook via PamFax. Leuke applicatie die je een paar gratis faxen laat sturen. Bovendien zit deze zeer beveiligde faxtoepassing stevig ingemetseld in Skype. Voor gebruikers van Skype dus een extra handige tool. Staat gewoon online, is gewoon gratis. Als je tenminste het juiste pakket kiest.

De laatste optie die we u geven is een Britse. Via MyFax kun je met name Engelse faxnummers goedkoop bereiken met een gratis trial. Er is ook een Amerikaanse versie van, voor mensen die af en toe eens iets naar de Verenigde Staten moeten faxen wel zo handig. In het basispakket zitten een hoop gratis faxen per maand. Dus check het uit, zeggen wij!

Tot slot nog een handig, gratis en makkelijk alternatief: stuur een email. Eventueel met bijlage.

Afbeelding: Flickr, anomalous4

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020