Excite

FBI gooit pokersites op zwart wegens fraude

De FBI heeft elf personen, waaronder de oprichters van PokerStars, Full Tilt Poker en Absolute Poker aangeklaagd voor fraude, en illegale gok- en witwaspraktijken. De websites zijn volgens Tweakers.net offline gehaald omdat die zouden zijn gebruikt om fraude te plegen, miljarden dollars wit te wassen en voor illegale gokpraktijken.

Ook is er beslag gelegd op zo'n 75 bankrekeningen in veertien landen. Volgens een Amerikaanse aanklager zijn de sites de drie grootste pokersites op internet. Die zouden miljarden dollars via omwegen van Amerikaanse gokkers naar de in het buitenland gevestigde pokerbedrijven hebben gesluisd.

Omdat Amerikaanse banken en creditcardbedrijven de transacties voor de pokersites niet wilden verwerken, werd er gehandeld via zogenaamde 'payment processors' die de transacties van de gokkers verhulden als niet-bestaande orders voor buitenlandse winkels.

Drie van de elf aangeklaagden zijn volgens de website al opgepakt. De overige acht aangeklaagden zijn nog niet gearresteerd omdat ze niet in de Verenigde Staten waren. Om deze personen op te pakken wordt er samengewerkt met Interpol.

Veel pokernieuwssites spreken volgens het AD intussen al van 'de zwartste dag in de geschiedenis van (online) poker'. Miljoenen Amerikanen spelen regelmatig poker via de pokersites. Voor pokeraars buiten de Verenigde Staten zijn de sites nog wel bereikbaar.

Afbeelding: Flickr account Lori

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020