Excite

FBI verandert Osama Bin Laden in Spaanse politicus

Bij de FBI willen ze nog wel eens foto's van verdachten bewerken. Dat doen ze om te laten zien hoe deze most wanted er uit zien als ze ouder zijn. Dat heeft de FBI onlangs gedaan met Osama Bin Laden, maar daarbij maakten de Amerikanen een kapitale blunder. De forensische artiest die zich over het project bekommerde, gebruikte een foto van de Spaanse politicus Gaspar Llamazares om de oudere Osama Bin Laden weer te geven. Zonder te weten dat hij met een Spaanse politicus te maken had.

Nu prijkt de foto van Gaspar Llamazares op de lijst van meest gezochte criminelen ter wereld. Obama wordt daar niet slechter van, maar Gaspar Llamazares durft zijn gezicht niet meer in de Verenigde Staten te laten zien. Hij heeft nu ongevraagd te maken met een veiligheidsrisico, dankzij de photoshoptalenten van de FBI. Gaspar Llamazares is dan ook totaal niet te spreken over deze actie van de FBI. Klik hieronder op de link voor een vergelijking van de foto's.

Maar dit kan ook verdere gevolgen hebben. Blijkbaar gebruikt de FBI foto's uit een database van oudere mensen om hun verdachten een ouder uiterlijk te geven. Maar als er geen geschikte foto in de database te vinden is, gebruikt de FBI gewoon Google. Nu is het toevallig een bekende Spaanse politicus, maar hoe vaak zal de FBI wel niet onbekende ouderen hebben gebruikt? Mocht je ouder zijn dan vijftig, check dan altijd eerst even de lijst met meest gezochte criminelen van de FBI. Voor je het weet, word je gezocht!

Afbeelding: Flickr, Ben Sutherland

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020