Excite

Kun je een film kijken gratis via internet?

Gratis een film via internet kijken, klinkt ideaal. Je kunt gewoon thuis in je luie stoel kijken, zonder dat je hoeft te betalen voor een dvd of een bioscoopkaartje. En er zijn ook veel websites waar je een film kunt kijken, gewoon gratis op internet. Maar op vele van deze websites staan eigenlijk beelden die illegaal zijn. De uploaders hebben doorgaans geen toestemming om de film online te plaatsen en dan kijk je dus eigenlijk een illegale film.

Er zijn echter ook mogelijkheden om legaal een film te kijken. Als je echt gratis wilt kijken, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van uitzendinggemist.nl. Hier kun je soms films terugkijken die Nederland 1, 2 en 3 hebben uitgezonden, gratis.

Zodra je bereid bent om een kleine bijdrage te betalen en dan online een film te kunnen kijken, heb je al gauw veel meer mogelijkheden. Film kijken 'on demand' komt steeds meer in trek en er zijn steeds meer online videotheken waar je een film kunt huren voor een bedrag van een paar euro's.

Er zijn twee mogelijkheden bij online videotheken. Of je kijkt de film terwijl hij streamt, of je downloadt de film zodat je 'm op elk gewenst moment terug kunt kijken én vaker kunt kijken. Streaming films kijken is vergelijkbaar met een film huren, je kunt maar één keer kijken. Maar als je de film downloadt, heb je een kopie van de film die je eigenlijk altijd kunt kijken. Het nadeel daarvan is dat je niet direct kunt kijken, maar moet wachten tot de film volledig gedownload is.

Voorbeelden van deze online videotheken zijn videolandondemand.nl, rtl.nl/xl en dvddownload.nl. Bij Rtl.nl/xl stream je een film voor 2.99 euro, bij dvddownload.nl kun je de film downloaden en bij videolandondemand.nl heb je de keus. Bij deze laatste twee verschillen de prijzen per film.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021