Excite

Filmlocaties vinden via FamousLocations.com

Er zijn in de ruime eeuw dat er films en televisieshows worden opgenomen, al heel wat locaties gebruikt om beeld op te nemen. Veel mensen zijn dan ook benieuwd naar waar hun favoriete televisieserie of film is opgenomen. Of op welke plekken hun favoriete acteur of actrice al is geweest voor opnames. Daar is tegenwoordig een hele handige website voor. Op FamousLocations.com kun je exact vinden welke series en welke films waar zijn opgenomen. Uren zoekplezier om te zien wat de favoriete locaties zijn voor Hollywood en co.

Voor FamousLocations.com hoef je geen account aan te maken. Het gebruik van de site is geheel gratis. Je kunt op drie manieren zoeken. Je kunt via de kaart locaties aanklikken en kijken welke series en welke films daar zijn opgenomen. Je kunt ook zoeken op naam van film, televisieshow of acteur. Tot slot kun je zoeken door de naam van stad, land of de postcode in te voeren. Op die manier ontdek je exact waar alle beroemde shots zijn opgenomen. De site is zeer uitgebreid en gedetailleerd. FamousLocations.com maakt gebruik van input van fans en combineert verder Wikipedia en Google Maps met elkaar.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar als het draait om locatie, locatie, locatie, dan hebben we het ook over jouw eigen locatie. Wat zou het makkelijk zijn om snel je eigen locatie door te geven aan je vrienden of kennissen. Of om te zien waar je vrienden zich bevinden en een handige ontmoetingsplek uit te zoeken. Dat kan met Wizi. Maak een account aan, geef aan waar je je bevindt en deel dit via Twitter, email of SMS met je vrienden. Zo kun je heel snel en heel makkelijk laten weten waar jij bent. Misschien wel in de buurt van een beroemde plek om films te maken...

Afbeelding: Flickr, gebruiker Brian Sawyer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020