Excite

Filmmakers Bollywood schakelen digitale huurmoordenaar in

Filmmakers in Bollywood zijn piraterij helemaal zat. Als een website een illegale download van een film niet van de website wil verwijderen, dan volgt een aanval door een digitale huurmoordenaar, die zonder pardon de volledige torrentsite platlegt.

Het bedrijf van Girish Kumar, Aiplex Software, wordt steeds vaker ingehuurd voor dit soort klussen. Eerst wordt er een waarschuwing verstuurd om het materiaal, dat door auteursrecht beschermd is, te verwijderen. Gebeurt dat niet, dan zullen medewerkers van het bedrijf van Kumar een DDoS-aanval uitvoeren. Die aanval wordt overigens door Kumar niet als dienst beschreven op de website en fungeert vooral als geheim wapen.

De DDoS-aanval zorgt ervoor dat de server van de website niet meer bereikbaar is, omdat hier tegelijkertijd heel veel verkeer naar toe geleid wordt. Dit is een bekende methode, maar hij is in veel landen niet legaal. Uiteraard wordt vooraf niet aangegeven dat zo’n aanval het gevolg is van geen gehoor geven aan een oproep om het materiaal te verwijderen.

Is dit nog niet voldoende, dan gaat men in de aanval nog verder en worden de schijven gewoon helemaal gewist. Op die manier kunnen films niet verder verspreid worden. Het inzetten van het geheime wapen blijkt vrij regelmatig nodig. Alleen websites als Daily Motion en YouTube lijken aan de eerste waarschuwing al gehoor te geven. Op dit moment werkt Kumar vooral voor de Bollywood-industrie, maar hij zou zijn diensten ook graag verlenen aan Hollywood.

Afbeelding: Flickr, gebruiker tajai

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020