Excite

Filmpje huren? -Euh ja graag, maar welke?

Al eens als een kip zonder kop rondgelopen in een videotheek zonder te kunnen kiezen welke film je zal huren? Daar kan een einde aankomen met Nano Crowd, een site die hopen data over films heeft geanaliseerd om daarmee een nuttige en simpele site te maken.

Het principe is eenvoudig: je voert de titel van een goede film in. In plaats van een lijst gelijkaardige films, zoals bij soortgelijke sites, krijg je verschillende "nanogenres" te zien. Dat zijn de thema's of kenmerken van de film die je gekozen hebt. Er wordt steeds een ander perspectief van de film belicht, zodat je kan kiezen wát je precies mooi vond aan de film. Klik je dan op het gewenste nanogenre, dan krijg je een aantal suggesties. Naast de titel krijg je ook het jaar van uitgave, de gemiddelde waardering van de film en de grootte van de groep die de film heeft beoordeeld. Handig!

Links vind je verder nog een aantal films die het op het moment erg goed doen, als ook het tegenovergestelde. Rechts vind je een soort samenvatting van de film, bijvoorbeeld historisch, tragisch, speciale effecten, ramp, muziek, romance, schepen, passagiers, zee, actie, hart, boten. Drie keer raden over welke film het gaat!

Link bij het artikel: Nanocrowd.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020