Excite

Korte filmpjes van disney online bekijken

Walt Disney Company

The Walt Disney Company werd in 1923 opgericht door Walt Disney en zijn broer, al heette het toen nog Disney Brothers Cartoon Studio. Het meest bekende onderdeel van de Walt Disney Company is de animatiestudio. De films die zij maakten, kent iedereen nu nog steeds. Denk bijvoorbeeld aan Sneeuwwitje, Belle en het Beest, De Leeuwenkoning of Aladdin.

Steamboat Willie

Voor Disney begon met deze animatiefilms maakte hij korte tekenfilmpjes. In 1928 maakte Walt Disney drie korte filmpjes waarin de nu zo beroemde Mickey Mouse een rol in had. De derde van deze filmpjes was Steamboat Willie en daarin had Mickey Mouse nu de hoofdrol. Steamboat Willie is niet alleen beroemd omdat het de eerste echte film met Mickey in de hoofdrol is, het is tevens de eerste animatiefilm mét geluid. Je kunt dit korte filmpje van Disney online bekijken op Youtube.

Silly Symphonies

Na deze filmpjes werden er meer korte filmpjes door Walt Disney gemaakt. Zo kwam er in 1933 een filmpje met de drie biggetjes en een jaar later volgde Donald Duck. Deze filmpjes noemde Disney de Silly Symphonies en van 1929 tot 1939 werden er maar liefst 75 filmpjes gemaakt. In deze filmpjes komen meerdere figuren voor die we nu nog steeds kennen. Deze Silly Symphonies kun je net als Steamboat Willie op Youtube bekijken.

Mickey en vriendjes

Ook nu nog worden er filmpjes van Disney gemaakt met Mickey en zijn vriendjes in de hoofdrollen. Op de website van Disney.nl/mickey kun je een verzameling vinden van deze filmpjes. Ze zijn Nederlands gesproken, dus ook de allerkleinsten kunnen online van deze filmpjes genieten. En er zijn lange en korte versies op de site te vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020