Excite

Wie vindt de filmpjes van Disney in Amerika eigenlijk nog leuk?

Sinds de jaren '20 is Disney volop bezig zijn filmpjes vanuit Amerika overal in de wereld te verspreiden. Het is onnodig om af te vragen of dit gelukt is, aangezien de term niet weg te denken is uit onze samenleving. In de tijd dat er nog geen internet was en waar de cinema niet zo'n grote rol speelde en waar de ontwikkelingen nog niet zo enerverend waren als nu, waren de filmpjes van Disney optimaal vermaak. Tegenwoordig hebben we talloze andere middelen voor ons persoonlijke entertainment. Denk hierbij aan Youtube, Facebook, kwalitatief hoge filmproducties en series en honderden tv-kanalen. Om in deze tijd nog een voet tussen de deur te krijgen, moet je dus meegaan met de tijd en ook met innoverende middelen en ideeën komen.

Disney is toch....?

Vaak als we Disney horen, denken we meteen aan de oude tekenfilms van Mickey Mouse, Donald Duck, de 3 biggetjes of de wat latere films zoal Lion King, Pocahontas en De Kleine Zeemeermin. Wilt Disney meedoen in de harde en meedogenloze entertainment business, moeten zij ook grote filmproducties gaan maken. En zoals onze geschiedenis leert, is dit ook precies wat zij hebben gedaan. En met groots succes.

Tron

In 1982 kwam Walt Disney pictures met de sciencefictionfilm Tron op de proppen, wat ook meteen daarna een succes werd met vele fanatieke fans. Succes was niet meteen enorm, maar door alle computerspellen die op dat moment een eigen revolutie startten, groeide de film uit tot een ware cultfilm. In 2011 is de remake gemaakt en ook dit keer was het een succes.

Disney Pixar

De grootste concurrent van Disney was in het verleden Pixar. Allebei de bedrijven probeerden animatiefilms uit te brengen van goede kwaliteit en het lukte ze beide aardig goed. Later werd Pixar overgenomen door Disney en werken beide partijen nauw samen aan alle producties. Pixar is bekend van o.a. Toy Story, Cars, Finding Nemo en Monsters & co. Door zulke animatiekunstwerken af te leveren, vergroot Disney zijn publiek en blijft het anno 2011 nog leuk om naar een film van Disney te kijken.

We want more!

De filmpjes van Disney zijn in Amerika het meest populair en het welbekende World Disney park wordt ook dagelijks door duizenden mensen bezocht. Voorlopig zijn we nog niet van ze af en zijn we zeer benieuwd wat Disney in de toekomst voor ons in petto heeft.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020