Excite

Flexibel scherm voor Samsung Galaxy Round

  • IBN

De nieuwste smartphone heeft een krom en flexibel scherm: de Samsung Galaxy Round is een feit. Vandaag werd de buigbare Galaxy Round gepresenteerd door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf, maar waartoe dient nou dat speciale scherm?

Curved display

Het fexibele Amoled-scherm draagt officieel de naam ‘curved display’. Het scherm moet zich vormen naar de contouren van het gezicht van de gebruiker en het gemakkelijker maken om de telefoon met één hand te gebruiken. Door het scherm heen en weer te rollen kun je de telefoon bedienen. Zo kun je op deze manier controleren of je nieuwe berichten hebt, zonder daarvoor eerst op een knopje te moeten drukken. Volgens Samsung kun je door middel van schommelbewegingen ook een muziek-app bedienen. Een beweging naar rechts en het volgende nummer in de playlist start automatisch.

Voordeel flexibel scherm

Critici vragen zich af of het kromme scherm, ondanks de technologische prestatie, wel zoveel toevoegt. Je kunt immers dezelfde functies simpel bedienen met het touchscreen. Bovendien kun je de telefoon niet geheel dubbelvouwen, zodat hij beter in je broekzak past. Ook qua formaat dus weinig voordeel met het flexibele scherm . Volgens Samsung draagt het scherm van de Galaxy Round wel bij aan betere gebruikerservaring.

Specificaties Samsung Galaxy Round

De Samsung Galaxy Round heeft een 5.7 inch, 1080p HD super Amoled-scherm. De telefoon is 7.9 millimeter dik, weegt 154 gram en heft een batterij van 2800mAh. Het besturingssysteem van de flexibele telefoon is Android 4.3. Er zit een 3GB RAM geheugen in de telefoon, een processor van 2.3 GHz en een 13-megapixel camera. Wanneer de telefoon naar Nederland komt is niet bekend; voorlopig is de nieuwste smartphone alleen in Zuid-Korea beschikbaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020