Excite

Flipboard maakt van je iPad een persoonlijk tijdschrift

Ook in Nederland is de iPad een rage. Wie er nu nog geen een heeft gezien, woont waarschijnlijk erg afgelegen. Ruim een week geleden ging het helemaal los. Rijen stonden er voor de winkels waar het apparaat verkocht werd. En inmiddels raakt het apparaat al ingeburgerd. Mocht je een iPad hebben, dan is de absolute topper onder de apps Flipboard. En mocht je nog geen iPad hebben, dan is Flipboard een reden om er eentje aan te schaffen.

Flipboard is de manier waarop tijdschriften in de toekomst gemaakt zullen worden. De app maakt gebruik van jouw voorkeuren en die van je vrienden uit diverse sociale media. Flipboard houdt bij welke links gedeeld worden in Twitter en Facebook en geeft deze weer in een tijdschrift-achtige omgeving. Waardoor jij op een rustig moment kun door bladeren wat je vrienden allemaal met je delen. Hoe mooi!

Wat Flipboard bijzonder maakt, is de manier waarop het leest. Je schuift, draait, tikt en beweegt op een natuurlijke manier door de content heen. Het voelt echt als een tijdschrift, maar dan met allerlei extra functionaliteit. Foto's, tweets, updates, video's, links, alles wat je vrienden delen met de wereld kun jij rustig tot je nemen. En je blijft bladeren.

Prettig is ook het nieuws dat je voor jezelf kunt selecteren door lijsten te maken in je Twitter-account. Zonder dat je mensen volgt, maar doordat ze in je lijsten zitten, ontwikkel je een prachtige stroom content. Bijvoorbeeld van opiniemakers of artiesten. Verder kun je ook uit een aantal sites kiezen waaruit content wordt toegevoegd als pagina in je Flipboard. En dan te bedenken dat de iPad pas in haar kinderschoenen staat...

Afbeelding: Flickr, johanl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020