Excite

FlockDraw is Paint met een embedded-functie

Iedereen begon ooit met tekenen op de computer met behulp van het programma MS Paint. Lekker kliederen op het scherm, zonder dat je troep veroorzaakte. De leukste werkjes werden gemaakt, maar het delen met anderen was best lastig. FlockDraw is de ultieme oplossing. In principe is het MS Paint online, maar dan met de functie om direct je tekening te delen en te embedden. Zo kun je iedereen snel je kunsten laten zien, of een idee dat je hebt vlug schetsen en duidelijk maken aan je collega's.

FlockDraw is homepage met informatie en een whiteboard. Rechts van het whiteboard vind je het tekenmateriaal. Er is de kwast, het emmertje verf en lijntjes trekken om echt mee te tekenen. Verder kan de dikte van de kwast aangepast worden en zijn er twee tabbladen met kleuren. Tot slot kan ook tekst toegevoegd worden. Alle basisfuncties van MS Paint, dus.

De tekening die je maakt hoef je niet te saven. Bovenaan je schets staat een link en een mogelijkheid om te embedden: met een code zet je je whiteboard op eender welke website. In real time kunnen collega's, vrienden en familieleden dan zien wat je aan het doen bent. Zo kun je ideeën, grapjes en kunstwerken uitwisselen zonder al te veel moeite. Daarmee biedt FlockDraw zowel hele leuke als hele praktische oplossingen.

Afbeelding: Flickr, Beth Rankin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020