Excite

Zo gebruik je Whatsapp veilig

Sommige gesprekken zijn zo persoonlijk, dat je alleen wilt dat jij en de ontvanger ze kunnen zien. Maar als je via WhatsApp berichten stuurt, kun je dat niet garanderen. Blijf lezen en wij geven aan hoe je je gesprekken veilig kunt houden.

Foto's: Getty Images

Zelfs als je gesprekken niet geheim zijn, dan kan het beter zijn om geen bankgegevens via WhatsApp te versturen, of foto's te delen die je liever niet op internet ziet. Om je chats te beveiligen, kun je de app vergrendelen met een wachtwoord of een PIN. WhatsApp biedt deze mogelijkheid niet, maar er zijn wel apps die dat wel bieden.

Foto's: Getty Images

We adviseren je om één van deze drie apps te gebruiken om je WhatsApp te vergrendelen. Messenger en Chat Lock, Lock voor WhatsApp en Secure Chat zijn drie Android-apps die hiervoor kunnen zorgen.

Foto's: Getty Images

Als je je vooral zorgen maakt om foto's, zorg er dan voor dat ze niet zichtbaar zijn op je filmrol. Op de iPhone kun je dit doen door "instellingen" te selecteren en dan te gaan naar "Privacy" > "Foto's". Deselecteer WhatsApp uit de lijst met apps waarvan afbeeldingen op de filmrol van je telefoon worden geplaatst.

Foto's: Getty Images

Als je een Android-toestel hebt en je wilt er zeker van zijn dat je foto's niet op je filmrol terecht komen, dan moet je daar een app voor downloaden. Kie sbijvoorbeeld voor ES File Explorer. Gebruik deze om de bestanden te vinden waarin de foto's worden opgeslagen. Maak nu een bestand aan binnen de fotomap die ".nomedia" heet. Nu stopt het toestel automatisch met het downloaden van afbeeldingen naar de filmrol.

Foto's: Getty Images

Voor nog meer veiligheid beperk je het aantal mensen die je profielafbeelding kunnen zien. Dit is noodzakelijk als je dezelfde afbeelding gebruikt voor online accounts zoals Twitter en Facebook. Iedereen met wie je ooit een WhatsApp-gesprek hebt gehad kan je afbeelding downloaden en de Google Image-search gebruiken om te controleren wat er op internet over je te vinden is.

Foto's: Getty Images

WhatsApp deactiveren als je je telefoon kwijtraakt is een andere veiligheidsmaatregel die je moet nemen. Klik naar de volgende afbeelding om hier meer over te lezen.

Foto's: Getty Images

Als je WhatsApp deactiveert met hetzelfde telefoonnummer op een andere telefoon met een vervangende simkaart, dan worden de chats op het gestolen of kwijtgeraakte toestel verwijderd. Neem contact op met WhatsApp als dit niet lukt.

Foto's: Getty Images

Als je WhatsApp Web gebruikt, log dan ook uit, zeker als je een gedeelde computer gebruikt.

Foto's: Getty Images

Naast het technische advies is wat praktisch advies ook handig. Let op met wat je op WhatsApp zet. Als je geen bankgegevens en andere privé-informatie doorgeeft, dan hoef je je ook geen zorgen te maken als je account gehackt wordt.

Foto's: Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021