Excite

Foto's makkelijk bewerken met Picnik

Na een hele tijd "geoefend" te hebben in beta-fase, heeft Picnik nu besloten dat de software volledig klaar is voor gebruik. Deze online foto-editor wordt aangedreven door Flash en werkt heel soepel. Alle taken zijn logisch georganiseerd en dus makkelijk te vinden.

Van zodra je naar de website gaat, krijg je de mogelijkheid een foto van uw computer te gebruiken of anders een afbeelding uit Picasaweb, flickr, Facebook of waar dan ook te bewerken.

U mag van deze software geen photoshop-truukjes verwachten, maar de meest voorkomende taken worden zeer goed gedaan, zoals Auto-Fix, roteren, bijsnijden, formaat aanpassen, belichting veranderen, kleuren bijstellen, verscherpen. De functie om rode ogen te verbeteren, werkt ook naar behoren. Bevalt het resultaat niet, dan kan je nog altijd terug met de undo rechts bovenin.

In het menu Kleuren kan u de warmte, verzadiging en witbalans instellen. Vrij uitgebreid voor een online tool!

Je vindt in het menu Create ook een 35-tal speciale effecten terug, waarvan je er maar een voor een paar een Premium-account nodig hebt. De verzameling effecten wordt voortdurend uitgebreid.

Als je klaar bent met spelen, oeps, editen, heb je tal van opties. Naast opslaan op de eigen computer is het ook mogelijk de foto rechtstreeks naar een e-mailadres te sturen, of weg te schrijven naar facebook, picasa, myspace etc.

Conclusie: Picnik is indrukwekkend uitgebreide software gratis op internet, zeker geen vervanger van photoshop maar een handige tool voor het lichtere knutselwerk!

Klik voor een proefritje op Picnik.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020