Excite

Franse overheid getroffen door cyberaanval

De Franse overheid is getroffen door een cyberaanval. Een aantal hackers zou maandenlang hebben geprobeerd om documenten in handen te krijgen van het Franse ministerie van Financiën. Het zou met name gaan om documenten over de G20.

De G20 is het verbond tussen de twintig belangrijkste wereldeconomieën. Frankrijk hoort daar bij, maar ook Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk maken hier deel van uit. Frankrijk is waarschijnlijk als doelwit gekozen, omdat het land dit jaar voorzitter van de G20 is. Of de hackers succesvol waren in hun acties is niet bekend gemaakt.

Wel werd de cyberaanval afgelopen maandag door het ministerie in Parijs bevestigd. Het zou gaan om de grootste cyberaanval ooit op een Franse staat. Maar liefst 150 computers op het ministerie waren besmet met een virus en er zou onder meer sprake zijn van een omleiding naar China. Dat zou niet heel verrassend mogen zijn: China wordt de laatste jaren regelmatig in verband gebracht met zaken die te maken hebben met spionage. Ook dit zou wat dat betreft prima in het plaatje passen.

In ieder geval is naar aanleiding van de aanval een officiële aanklacht ingediend en de zaak wordt verder onderzocht door de geheime dienst. De hackers zouden professionals zijn geweest die behoorlijk wat doorzettingsvermogen lieten zien in het realiseren van hun doel.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Brian Sawyer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020