Excite

Gadgets duurder na ramp Japan

De prijzen van computers, smartphones, tablets maar ook van andere elektronica zouden weleens omhoog kunnen gaan. Dat denken verschillende analisten, meldt Nu.nl.

De aardbeving en tsunami in Japan zorgen er misschien voor dat de prijzen zullen stijgen. Ook is er een kans dat leveringen worden uitgesteld. Volgens deskundigen zou dit komen omdat een aantal fabrieken in Japan is gesloten.

Na de tsunami besloot het Japanse elektronicaconcern Toshiba bijvoorbeeld een fabriek in Japan te sluiten. Daar werden lcd-schermen voor onder meer smartphones geproduceerd. De fabriek blijft een maand dicht.

Het internet heeft de aardschokken en de tsunami opmerkelijk goed doorstaan, meldt verder Computerworld. De meeste websites draaiden gewoon door en het internet bleef beschikbaar.

Meteen na de aardbeving gingen 100 van de 6000 Japanse netwerk-ID’s offline. Maar al na een paar uur kwamen de eersten al weer tevoorschijn in de internationale routing tables. Het internetverkeer van en naar Japan vertoonde een dip van 25 gigabits per seconde direct na de beving, maar zat enkele uren later al weer op het gebruikelijke niveau.

Afbeelding: Flickr account Steven Monteau

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020