Excite

Hoe kun je goedkoop een game desktop samenstellen?

Als je van computerspelletjes op de pc houdt, dan heb je een computer nodig die al dat grafische geweld aan kan. Bij bedrijven als Dell kun je prima desktops kopen, maar als je een desktop wilt die helemaal aan je wensen voldoet, dan kun je hem ook zelf bouwen. Zo weet je zeker dat je precies koopt wat je nodig hebt en niet betaalt voor dingen die je toch nooit zult gebruiken. Maar hoe moet je een game desktop samenstellen?

Hoe begin je?

Hoewel het zelf bouwen van een computer in het begin lastig lijkt, is het eigenlijk betrekkelijk eenvoudig. Eerst kies je een processor uit van bijvoorbeeld van Intel of AMD. Op basis daarvan kies je een moederbord dat daarbij past. Ook RAM-geheugen is essentieel. Let er wel op dat het geheugen bij je moederbord past; bij de specificaties daarvan staat hoe snel de geheugenslots zijn. Je kunt er wel sneller geheugen inprikken, maar je moederbord zal de extra snelheid niet kunnen gebruiken. Betaal dus geen extra geld voor razendsnel geheugen als de rest van je systeem het niet kan bijbenen. Natuurlijk heb je een harde schijf nodig voor de opslag van je bestanden. Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van je gaming desktop is je videokaart. Hoewel je vaak twee aan elkaar kunt koppelen, is dit niet aan te raden. De extra prestaties die je krijgt staan in geen verhouding tot de meerprijs die je betaalt.

Hoe zoek ik de onderdelen uit?

Om er zeker van te zijn dat je goede onderdelen uitkiest, kun je je het beste van tevoren op internet inlezen, bijvoorbeeld op de website tweakers.net. Hier vind je gebruikersrecensies voor duizenden computeronderdelen. Ook kun je vervolgens via de Pricewatch uitzoeken waar je de onderdelen het goedkoopst kunt krijgen. Bij computerbedrijven als Alternate kun je op de website zelf je computer samenstellen. Mocht er een conflict ontstaan omdat twee bestelde onderdelen niet met elkaar samen kunnen werken, dan zal de website daar automatisch melding van maken. Handig toch?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020