Excite

Game of Thrones breekt download record

De eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 3 breekt alle download records. Binnen 24 uur na de uitzending op de Amerikaanse zender HBO was de première van het derde seizoen al meer dan een miljoen keer illegaal gedownload. Daarmee is de nieuwe Game of Thrones op weg om de meest gedownloade aflevering ooit te worden.

Bit-Torrent

Op het hoogtepunt werd het Bit-Torrent bestand door 163.000 mensen tegelijk gedeeld. Dat blijkt uit gegevens van Torrentfreak dat keek naar het aantal downloads voor de Bit-Torrent bestanden van de aflevering. Game of Thrones bleek vorig jaar al een populaire serie om te downloaden. Volgens Torrentfreak had was Game of Thrones toen de meest gedownloade serie. De beste aflevering werd toen 4,2 miljoen keer via torrents verstuurd, iets meer dan ‘Dexter’ en ‘The Big Bang Theory’.

HBO Nederland

Nederland kwam terug op de zesde plaats van landen waar de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 3 het meest werd gedownload. HBO Nederland zond de aflevering maandagavond uit, een dag na de première in Amerika. De meeste downloads kwamen overigens ook uit dat land.

Download record is compliment

HBO laat in een reactie weten het download record te zien als een compliment. De zender stelt dat de downloads geen negatieve invloed hebben op de dvd-verkopen en dat het erbij hoort. Het derde seizoen werd al weken erg gehypet door tv-zender HBO. Op het moment van uitzenden keken zo’n 6,7 Amerikanen ‘legaal’ naar de eerste aflevering van Game of Thrones seizoen 3.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020