Excite

Bekende figuren uit de games van Nintendo

Bekende figuren uit de games van Nintendo

Nintendo heeft veel bekende figuren in de games zitten. Deze spellen verkopen nog steeds erg goed, omdat we telkens dezelfde figuurtjes tegenkomen.

Mario

Mario is natuurlijk het bekendste figuurtje van de Nintendo games. Hij bestaat al jaren. Ook zijn broer Luigi zit in enorm veel spellen. Het eerste spel waar Mario in verscheen, was Donkey Kong. Dit is een spel uit 1981 en was te spelen in de arcadehallen. In dit spel is het je taak om de prinses te redden die door een reusachtige aap (Donkey Kong dus) gevangen is genomen. In 1983 verscheen Mario Bros. Dit was het eerste spel waar we kennis maakten met Luigi.

Link

Link is het hoofdpersonage uit de spellen van The Legend of Zelda. Dit is een spellenserie van Nintendo, waarin Princess Zelda gered moet worden. De spellen van Zelda zijn action-adventure games, waarin het puzzelen en de actie centraal staan. Het eerste spel waar Link in schitterde was de Legend of Zelda, dat in 1986 verscheen. Ondertussen is deze groene held al in veel spellen te zien geweest.

Pikachu

Pikachu is een bekend dier dat in de spelletjes van Pokémon, dat sinds 1995 bestaat. Sinds 1999 zijn de spellen van Pokémon ook te krijgen in Nederland en België. De eerste spellen van Pokémon waren de Pokémon Red en Pokémon Blue, beiden voor de Game Boy. Van Pokémon verschijnen er vrijwel altijd twee spelen tegelijkertijd, die nagenoeg hetzelfde zijn, maar met kleine verschillen. Deze verschillen hebben met name te maken met de Pokémon die je in het spel kunt vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020