Excite

Gameverslaving debet aan scheidingen

Een verslaving aan videogames kan een slechte uitwerking hebben op je huwelijksleven. Uit een onderzoek van Divorce Online blijkt dat vijftien procent van de aangevraagde echtscheidingen bij dit bedrijf door een latente gameverslaving wordt veroorzaakt.

Divorce Online heeft 2941 scheidingsaanvragen onder de loep genomen en daarbij gekeken naar de reden van het indienen ervan. In totaal werden 1176 aanvragen ingediend op basis van onredelijk gedrag. Van die 1176 petities zijn er tweehonderd willekeurig uitgekozen en nader onderzocht. Dertig van deze aanvragen bevatten het woord 'videogame'. Deze steekproef werd uitgevoerd tussen januari en april 2011.

Bij een rechtbank zijn er tenminste drie of vier goede redenen nodig om een scheiding te laten erkennen. Maar bij deze dertig petities werd een gameverslaving daadwerkelijk als primaire reden aangevoerd.

Andere veel genoemde oorzaken zijn een gebrek aan liefde en affectie, slechte omgang met schulden, problemen met alcohol en drugs en een gebrek aan gezamenlijke interesses. Ook zou de mondiale recessie een slecht effect hebben op het huwelijksleven in veel landen.

"Misschien dat mensen door de recessie meer in huis blijven en daar gaan gamen," zegt managing director Mark Keenan tegen The Daily Mail. "Of misschien wordt gamen gebruikt door sommige mannen als een middel om een toch al ongelukkige relatie te ontvluchten."

Afbeelding: Flickr, gebruiker William Hook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020