Excite

Een gaming desktop kopen: waar let je op?

Hoewel games op de jongste generatie consoles, zoals de PS3 of de Xbox 360 er geweldig uit zien, heeft de ouderwetse pc altijd nog een streepje voor als het gaat om graphics. Ook liefhebbers van strategische spellen of shooters kopen beter een pc dan een spelcomputer. Maar een gaming desktop kopen is niet gemakkelijk. Waar let je op en wat zijn je opties?

Wat zijn de essentiële onderdelen voor een gaming desktop pc?

In vergelijking met een reguliere computer heb je bij een gaming desktop een aantal specifieke eisen. Je wilt maximale prestaties bij games. Een snelle videokaart is hierbij een absolute must. Ook een moderne processor, zoals een Core i7 van Intel hebben effect op de spelervaring. Hoewel het verleidelijk is om een grote, goedkope monitor te kopen, kun je je beter inlezen over welke monitoren de beste game-ervaring geven. Je wilt natuurlijk ook weer niet teveel geld uitgeven. Koop daarom bijvoorbeeld geen videokaarten om ze te laten samenwerken. Toegegeven, twee GPU's zijn sneller dan één, maar het is het extra geld eigenlijk niet waard. Ga ook niet voor het allerduurste en het allerbeste. Verstandiger is om niet voor het topmodel te gaan, maar geld te besparen, zodat je over twee jaar nog eens kunt upgraden.

Waar koop je een gaming desktop?

Je kunt je computer natuurlijk zelf samenstellen, maar veel gemakkelijker is het om dat te laten doen, bijvoorbeeld door computerfabrikant Dell. Deze heeft enkele jaren terug het bedrijf Alienware overgenomen, dat gespecialiseerd is in het maken van gaming desktops en laptops. Met een pc uit de Alienware-lijn van Dell zit je dus altijd goed. De Alienware Aurora bijvoorbeeld komt standaard met een Core I5 en een Radeon 6940 videokaart, maar je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je het beste van het beste, dan ben je wel al snel meer dan 3.500 euro kwijt. Maar ook met de standaard Aurora kun je prima uit de voeten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018