Excite

Gebroeders Winklevoss moeten Facebook-schikking accepteren

De broertjes Winklevoss, twee oud-klasgenoten van Mark Zuckerberg, moeten een schikking accepteren van Facebook. Het gaat om een schikking van 65 miljoen dollar, in contanten en aandelen. De Amerikaanse rechtbank heeft dit afgelopen week bepaald.

De rechtbank meende dat dit het moment was waarop alle juridische mogelijkheden verder uitgeput waren en dat het dus nodig was om een schikking te accepteren. De zaak tussen Facebook en de Winklevoss-broers loopt al sinds 2004. Zij klaagden Mark Zuckerberg toen aan, omdat ze meenden dat hij hun idee van Facebook gestolen had. Zij waren namelijk op het idee gekomen om een profielensite op te zetten en Zuckerberg zou dat idee gepikt hebben en Facebook hebben opgezet.

De broers wilden natuurlijk genoegdoening, zeker gezien de enorme toename in waarde van Facebook. Op dit moment is het bedrijf ongeveer 60 miljard dollar waard. Toch blijken er verder geen mogelijkheden meer voor de broertjes te zijn en moeten ze het doen met ‘slechts’ 65 miljoen dollar.

Dat wil niet zeggen dat Zuckerberg helemaal klaar is met de rechtzaken; een man uit New York heeft een aanvullende aanklacht ingediend en haalt daarbij een e-mail uit 2003 aan. Daarin schrijft Zuckerberg dat zijn website snel gelanceerd moet worden, voordat een aantal ‘oudere studenten’ – volgens de man de gebroeders Winklevoss – kunnen lanceren.

Afbeelding: Flickr account Robert Scoble

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020