Excite

Gebruik Foursquare groeit 3400% over 2010

Enorme groei op Internet is nog steeds mogelijk. Locatiedienst Foursquare maakte gisteren bekend ruim zes miljoen gebruikers te hebben. Het aantal check-ins steeg in 2010 met 3400 procent.

Met Foursquare kunnen gebruikers hun vrienden en kennissen online laten weten waar ze zich op dat moment bevinden. Ook kan er gediscussieerd worden over de plekken die worden bezocht.

Om de dienst helemaal af te maken, is er ook een spelelement aan Foursquare toegevoegd. Wanneer je je ergens bevindt, dan check je in bij Foursquare. Degene die zich het vaakst vanaf een bepaalde plek incheckt, mag zich de burgemeester van die plek noemen.

De snelle groei is vooral te danken aan een succesvolle iPhone app. Midden 2010 had Foursquare nog maar twee miljoen gebruikers.

Het totaal aantal check-ins in 2010 was 381 miljoen. Hoewel er in december al twee miljoen mensen per dag incheckten, is de verwachting dat dit cijfer in 2011 nog hoger zal uitvallen. Er komen namelijk dagelijks zo’n 25.000 leden bij. Bijna twee derde daarvan is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker foto.bulle

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020