Excite

Gebruik mobiel Internet verdriedubbeld

In de trein, bus of gewoon op straat zie je steeds meer smartphones. Aangezien een smartphone weinig nut heeft zonder Internet, was het te verwachten dat het gebruik van mobiel Internet flink zou gaan stijgen. Het is nu wel erg hard gegaan. In vergelijking met een jaar geleden wordt het 300 procent meer gebruikt.

Dit blijkt uit cijfers van het bedrijf MobileMetrics, dat een twintigtal sites monitorde op internetgebruik. Volgens het bedrijf is de iPhone veruit het populairste apparaat om mobiel mee te internetten, gevolgd door de iPad. Daarna pas komen de Android toestellen.

Providers zoals Vodafone, KPN en T-Mobile zijn al overgestapt van een Fair Use Policy naar een datalimiet, waardoor adverteren met onbeperkt Internet dus definitief tot het verleden behoort. T-Mobile, tot vorig jaar de enige aanbieder van de Iphone, kwam in de problemen door het hoge dataverbruik en investeerde in het tweede kwartaal van 2010 €57 miljoen in het 3G netwerk.

Vanaf medio dit jaar voeren de providers al een prijzenslag om de internettende consument. Verschillende providers hebben de prijzen meer dan gehalveerd, terwijl concurrenten het gratis bij een abonnement weggeven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker espiritossanto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020