Excite

'Gebruikers van Internet Explorer 6 oliedom'

Hoewel we inmiddels al bij versie 9 aangekomen zijn en er diverse alternatieven terreinwinst maken, zijn er nog een hoop mensen die lekker door het web grasduinen met Internet Explorer 6. Je zou bijna denken dat er een speciale reden voor moet zijn, maar helaas: uit onderzoek blijkt dat mensen die nog van deze ouderwetse browser gebruik maken gewoon niet zo slim zijn.

Tot deze conclusie kwam onderzoekbureau AptiQuant, dat 100.000 mensen een gratis voorschotelde. Daarbij lette het er ook op met welke browser de deelnemers de test invulden. Degenen die nog waren blijven hangen bij Internet Explorer 6 scoorden gemiddeld 80 punten, terwijl gebruikers van andere versies van Internet Explorer ook niet boven de 100 punten uitkwamen.

Gebruikers van alternatieve browsers zoals Chrome, Firefox of Safari scoorden dan weer net iets boven de 100 punten. Lees je dit artikel met Opera, dan ben je waarschijnlijk geniaal. Opera-gebruikers wisten gemiddeld een score van 130 neer te zetten, gevaarlijk dicht tegen hoogbegaafdheid aan. Ook gebruikers van Camino en Internet Explorer-gebruikers die gebruik maken van Chrome Frame scoren gemiddeld hoog.

Volgens AptiQuant valt uit de resultaten af te lezen dat intelligente gebruikers de afgelopen vijf jaar op zoek zijn gegaan naar een alternatief voor Internet Explorer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020