Excite

Geen Windows Phone op tablets

Van zowel iOS als Android, allebei oorspronkelijk ontwikkeld voor de smartphone-markt, zijn inmiddels versies die draaien op tablets. Dat er een tabletversie van Windows Phone 7 zou komen leek dan ook logisch. Toch zit dat er niet in.

Dat vertelde Andy Lees, die de leiding heeft over het Windows Phone project binnen Microsoft tegen Electronista tijdens de Worldwide Partner conferentie. Hiermee gaat Microsoft dus tegen de filosofie van Apple en Google in. Lees zegt echter dat het bedrijf een tablet niet ziet als een grote smartphone: ‘Wij vinden een tablet een computer.’

Tegenstanders van deze gedachten zeggen echter dat het juist goed is dat tablets weinig van doen hebben met reguliere computers. Hierdoor blijft de interface ‘schoon’ en hoeft er geen rekening gehouden te worden met zogenaamde ‘legacy’ programma’s.

Toch blijft Microsoft achter haar standpunt dat een tablet een volwaardige computer moet zijn, inclusief ondersteuning voor printers en netwerken. Hoewel op dit moment minder dan 1 procent van het totaal aantal verkochte tablets draait op een versie van Windows, komt daar in de toekomst mogelijk verandering in. Een speciale Windows-versie is in ontwikkeling met ondersteuning voor ARM-chips, die een stuk zuiniger zijn dan de chips van Intel waar Microsoft tot nu toe bij zweerde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020