Excite

Gehackte firmware mogelijk oorzaak storing Playstation Network

En hoppa, het Playstation Network (PSN) ligt er alweer bijna een week uit en er lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Dat betekent dat Playstation-bezitters die graag spelletjes online spelen nog even op een houtje moeten bijten. Sony geeft zelf onderhoud als reden op en zegt haar stinkende best te doen om het PSN zo veilig mogelijk te maken. Zou de controversiële Rebug-firmware er iets mee te maken hebben?

Volgens Joystiq.com geeft de door hackers in elkaar gesleutelde firmware gebruikers wel heel gunstige mogelijkheden op het PSN. Met de firmware geïnstalleerd kan iemand zich namelijk voordoen als een PSN-ontwikkelaar.

En dat heeft vervelende gevolgen voor Sony. Rebug-gebruikers kunnen daardoor namelijk ook in de zogenaamde debug-modus inloggen en zouden zodoende in staat zijn om zichzelf van credits te voorzien, waar normaal voor betaald moet worden. Vervolgens kunnen er spelletjes en andere dingen aangekocht worden in de Playstation Store. Een vorm van digitale valsemunterij dus.

Gelukkig voor welwillende gebruikers is het met de hack niet mogelijk om de gegevens van anderen in te zien. Toch wil Sony niet uitsluiten dat er identiteitsdiefstal heeft plaatsgenomen. De Japanse fabrikant blijft ook dit daarom onderzoeken. Wanneer PSN weer in de lucht is, is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Pseudogil

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019