Excite

Gemakkelijk online je eigen muziek componeren met Musicshake

Het overkomt veel mensen. Je zit lekker radio te luisteren of een muziekzender te kijken, komt er ineens een nieuw popliedje langs. Simpel deuntje, simpel ritme en simpele tekst, maar wel een hit. Ja, denk je dan, dat kan ik dus ook! Vervolgens zoek je op internet het beste muziekprogramma dat je kunt vinden en ga je achter je computer zitten om de nieuwste hit te componeren. Na vijf minuten snap je echter niets meer van het programma, zit je wezenloos te staren naar tien verschillende schermen en heb je zoveel schakelaars en knopjes ingedrukt, dat je niet meer weet wat je allemaal aangepast hebt. En muziek? Dat hoor je nergens. Je hebt ook geen idee hoe je het zou moeten afspelen, als je wel wist waar het stond.

Er is een oplossing. Een simpele manier om leuke liedjes te componeren. Gewoon op online te vinden en gratis voor iedereen die zin heeft om creatief bezig te zijn. Het heet Musicshake en is eigenlijk een verbazingwekkende applicatie. Je kunt er voor kiezen de applicatie random een nummer te componeren, wat jij vervolgens weer aanpast. Eigenlijk is het een tabel, met langs de y-as verschillende instrumenten en stemmen. Langs de x-as zie je de tijd die verstrijkt gedurende het nummer. Door vakjes aan te klikken in de tabel, laat je op het juiste moment het juiste instrument horen, geheel naar eigen wens aan te passen.

Op het eerste gezicht lijkt het een simpele applicatie, maar wie er even voor gaat zitten, merkt hoeveel mogelijkheden er zijn. Je kunt ook zelf de tekst inzingen, als je wilt, en kiezen uit vele voorgeprogrammeerde ritmes, melodieën en deuntjes. Er is inmiddels ook al een versie uit voor de iPhone, zodat je tijdens verveelde uurtjes in de bus of trein ook verder kunt met je composities. Wie een account aanmaakt, kan deze composities opslaan en delen met vrienden en familie. Een loopbaan in de muziekwereld is zo geboren!

Afbeelding: MusicShake.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020