Excite

Geocities beleeft hergeboorte in de vorm van een torrent

Herinnert u zich Geocities nog? Het was de poort waardoor vele 'normale mensen' het internet betraden. Prachtig kinderlijk vormgegeven sites, veel bewegende plaatjes en onleesbaar webdesign. Via het aanmaken van een gratis Geocities-website kon iedere oetmoet zijn ziel en zaligheid online knallen. Dat was pas gaaf internetten.

Vorig jaar rond deze tijd trok Yahoo de stekker uit Geocities. Geen zin meer, geen geld meer voor over en er gewoon helemaal klaar mee. Tot afschuw van vele amateurwebmasters werd het nog werkelijkheid ook. Geocities is niet meer en ook niet meer terug te vinden.

Niet iedereen kan zich daarin vinden. Er zijn genoeg mensen die het zonde vinden. En niet alleen omdat ze de sites van Geocities zo geweldig tof vonden. Meer omdat er een stukje digitaal erfgoed verdwijnt. Het is tenslotte wel de historie van de eerste stapjes van de gewone man (en vrouw) op het digitale web.

Vandaar dat er binnenkort door een aantal IT-archivarisen een torrent beschikbaar wordt gesteld met daarin alle Geocitie-sites. Niet een paar. Niet alleen de leuke. Nee, allemaal. Alles wat ooit op de servers van Geocities stond, zit nu in die torrent. Voor alle digitale historici natuurlijk een reden tot vreugde. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Afbeelding: geocities

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020