Excite

Genieten van een Gilbert O' Sullivan concert!

De Ierse zanger en songwriter Gilbert O' Sullivan is al jarenlang razend populair. Hij werd vooral bekend in de jaren '70, met nummers als Alone Again, No Matter How I Try en Matrimony. Door de jaren heen groeide zijn repertoire én zijn schare fans. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij steeds weer in de rij staan als er kaarten voor een Gilbert O' Sullivan concert worden verkocht. In 2011 presenteerde O' Sullivan zijn album Gilbertville.

Nieuwe shows

In 2011 speelt hij de nummers van zijn nieuwe album - en natuurlijk ook zijn oude klassiekers - tijdens verschillende optredens. In juli wordt er een Gilbert O' Sullivan concert gehouden in Duitsland, in november staat hij nog drie keer in het Verenigd Koninkrijk. Kaartjes kopen voor deze concerten kan online. Dit jaar gaat O' Sullivan waarschijnlijk niet naar Japan, een opvallende keuze, want in 2005 gaf hij daar nog 13 uitverkochte concerten. In 2008 is O' Sullivan voor het laatst in Nederland geweest. Hij trad toen op in Carré en speelde tijdens die show eveneens de sterren van de hemel.

Proces

Opvallend is dat het niet eens de nummers zijn die Gilbert O' Sullivan bijna onsterfelijk hebben gemaakt. Het proces dat hij aanspande tegen zijn manager Gordon Mills heeft bij veel mensen een diepe indruk gemaakt. Gordon Mills had de rechten op de nummers van O' Sullivan, waardoor vooral hijzelf rijk werd, terwijl O' Sullivan het met minder moest doen. De rechtzaak pakte goed uit en O' Sullivan kreeg zijn rechten terug, een zaak die voor veel artiesten een belangrijk precedent schepte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020