Excite

Gmail-gebruikers verrast door lege inbox

Een deel van de Gmail-gebruikers werd maandagochtend onaangenaam verrast: ze bleken hun contacten en e-mails allemaal kwijt te zijn. Google, het bedrijf dat Gmail ontwikkelt en onderhoudt, heeft het probleem bevestigd en zoekt naar een oplossing.

Volgens Google zou slechts 0,08 procent van de gebruikers last hebben van de problemen. Eerder werd gesproken over 0,29 procent Dat lijkt niet veel, maar als je bedenkt dat Gmail in 2010 nog 193 miljoen gebruikers had, praten we al snel over bijna 200.000 mensen die hun gegevens kwijt zijn.

Dit weekend kwamen de klachten over Gmail al op gang; toen ontdekten veel gebruikers al dat hun inbox er ineens heel anders uitzag en dat ze berichten, contacten en chatlogs misten. Op het forum van Google regende het dan ook klachten.

Terwijl Google aan een oplossing werkt, kunnen de gebruikers van de getroffen accounts niet inloggen. Men weet nog niet hoe lang het duurt voor er een oplossing gevonden is voor het probleem. Een aantal gebruikers zouden inmiddels al weer van hun mail gebruik kunnen maken. Opvallend is wel dat er vorige week ook al een incident bij Google was; toen verdwenen er plotseling afspraken uit Google Calendar, het online agenda-systeem van Google. Volgens het bedrijf werd toen 0,001 procent van de gebruikers getroffen. Google ontkent dat beide gevallen met elkaar te maken hebben.

Afbeelding: Flickr, gebruiker henrymaxm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020