Excite

Tips om een goede laptop te kopen

Er zijn vele laptops en vele merken die laptops produceren. Ook zijn er talloze winkels waar je een nieuwe laptop kunt kopen. Het kan gebeuren dat wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop, je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is vervelend, want je wilt natuurlijk wel een goede laptop kopen.

Om over te gaan tot de koop van een goede laptop, is het belangrijk om te weten wat je verwacht van je nieuwe laptop en waar je voorkeur naar uit gaat. Er zijn enkele punten waar je op kunt letten, om te beslissen aan welke eisen jouw nieuwe laptop moet voldoen.

Beeldscherm

De grootte van je beeldscherm is een belangrijke factor. Je hebt laptops met beeldschermen tussen de 7 en 17 inch. Laptops met schermen van 7 tot 12 inch, zijn erg klein en compact en ideaal om mee te nemen. Maar ben je niet van plan om je laptop vaak mee te nemen? Dan kom je uit bij een laptop met een scherm van 14 of 15 inch. Moet jouw laptop je desktop computer vervangen? Kies dan voor een 17 inch laptop. Daarnaast is de resolutie van een scherm erg belangrijk voor details en scherpte. Maar wat beter is, is eigenlijk een persoonlijke voorkeur, dus je kunt een scherm het beste eerst in de winkel bekijken om te bepalen wat je fijn vindt.

Harde schijf

Als je gaat kijken naar de specificaties voor een harde schijf, zijn er twee factoren die meespelen. De snelheid en de grootte. Een schijf met een snelheid van 7200 rpm is natuurlijk sneller dan een schijf die maar 4200 rondjes per minuut draait. Een schijf van 7200 rpm is zo'n tien procent sneller. Ook de grootte van de schijf is belangrijk. Als je veel afbeeldingen of video's wilt opslaan, is het belangrijk dat je een grote schijf hebt. Werk je vooral met documentjes en heb je er niet veel opstaan? Dan is de grootte van een harde schijf voor jou niet zo belangrijk.

RAM-geheugen

Het werkgeheugen of RAM-geheugen is een van de belangrijkste factoren die de snelheid van je computer bepalen en daarom zul je ook veel aandacht moeten besteden aan de keus van het RAM-geheugen. Games en grafische programma's zoals Photoshop hebben veel RAM-geheugen nodig, zeker als je veel zware programma's tegelijk draait. Dan moet je zeker kiezen voor 4 GB RAM. Is jouw computergebruik beperkt tot internet en tekstverwerken? Dan kun je ook kiezen voor 2 GB RAM. Eventueel kun je altijd nog extra geheugen bij plaatsen, bij een laptop is dat vaak vrij eenvoudig.

Service

Als de serviceverlening van een merk of winkel belangrijk voor je is, dan moet je ook wat aandacht besteden aan waar je je laptop wilt kopen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij MyCom een jaar extra garantie. Dat voelt al veel fijner als je de beslissing maakt om een nieuwe laptop te kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020