Excite

Goedkoop bellen via Gmail

Gebruikers van Gmail van Google kunnen hun inbox tegenwoordig ook gebruiken om te bellen, zo bevestigde het bedrijf vandaag. Voor het bellen moet echter wel eerst de Google Voice-plugin geïnstalleerd worden.

In principe werkt het bellen via Google net zoals bellen via bijvoorbeeld Skype. Met behulp van een koptelefoon en microfoon én natuurlijk een werkende internetverbinding, kan via het net gebeld worden. Google maakt het beheren van een contactlijst extra makkelijk; bellen kan gewoon via de contactenlijst in je inbox.

Hoewel de dienst in de eerste instantie nog gericht is op Amerikaanse gebruikers, is het ook in Nederland al mogelijk om er gebruik van te maken. Wel lijkt het erop dat de dienst nog niet in alle landen in gebruik is. Mocht je graag naar het buitenland willen bellen, controleer dan eerst of daar ook al Google Voice ondersteund wordt.

Je mobiele telefoon moet je voorlopig vooral nog niet de deur uit doen, want het bellen werkt alleen via de computer. Een mobiele versie is er nog niet en die is voorlopig ook nog niet in de maak.

Helemaal gratis is het bellen ook nog niet. Als je naar vaste Nederlandse nummers wilt bellen, betaal je ongeveer twee cent per minuut. Voor telefoontjes naar België betaal je drie cent per minuut en voor het bellen naar mobiele nummers kun je zo’n 18 cent per minuut neertellen. Voor Amerikaanse gebruikers is het bellen binnen de Verenigde Staten en Canada wel gratis.

Afbeelding: Flickr account marcopako

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020