Excite

Goedkope 3D-projector van Sony

3D-televisie is de rage van dit moment. En het wordt nog leuker als je het op een enorm scherm kan bekijken. Of op de muur kan projecteren met een 3D-projector. Alleen jammer dat die zo schreeuwend duur zijn. Dat laatste probleem wordt gedeeltelijk opgelost door de VPL-HW30ES van Sony.

Het apparaat van het Japanse elektronicaconcern is met een adviesprijs van 3300 euro nog steeds bepaald niet goedkoop, maar is al wel een stuk voordeliger dan Sony’s VPL-VW90ES. Deze eerste 3D-projector werd namelijk in de markt gezet voor het lieve sommetje van 10.000 dollar en moet inmiddels nog steeds zo’n 6500 euro opleveren.

Dan is Sony’s nieuwste telg dus een stuk beter te betalen. En de specificaties zijn ook lang niet mis: wat dacht je van volledig HD-beeld, een beeldverversing van 240Hz, een lichtopbrengst van maar liefst 1300 lumen en een contrastverhouding van 70.000:1.

Dat is lang niet mis, maar helaas moet je na het aanschaffen van deze projector ook nog eens de portemonnee trekken voor de koop van een zogenaamde actieve-sluiterbril. En om de projector met deze brillen te laten communiceren, is er ook nog eens een adapter nodig. Zonder dit alles is de VPL-HW30ES niets meer of minder dan een gewone adapter. Hoeveel de accessoires kosten was op het moment van schrijven nog niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020